Хранене и диета

Lilly Markova
19 юни, 2021

Знаете ли какви са подходящите условия и начин на хранене според хюман дизайн и тялото Ви?

Според Хюман дизайн, освен добрият диетичен режим, изключително важна роля оказват както условията, така и начинът на хранене. Колкото и добре да сте подбрали диетата си, понякога може да Ви е много трудно да постигнете желаните резултати. Стриктно може да следвате режима си и да полагате огромни усилия, но пак да не сте удовлетворени от това как реагира тялото Ви. 

За какво помагат насоките за хранене от системата? 

Има 12 базови условия и начина на хранене. Към тях се добавят и други характеристики от Вашия дизайн, за да се оформи цялостната картина на възприятията Ви. Важно е да се отбележи, че Хюман дизайн не предлага готов хранителен режим за спазване, а само насоки как да подпомогнете метаболизма си за да обработва всяка храна, която му давате. Когато тялото Ви е в подходящите за него условия, усвояването и преработването както на случващото се около вас, така и на храната в чинията Ви, става много по-лесно и бързо. А всички знаем, че бързият метаболизъм е в основата на един по-пълноценен, здрав и щастлив живот. 

Какви още насоки дава Хюман Дизайн за здравето и храненето? 

Първо и преди всичко винаги следвайте стратегията и авторитета си. Вашата отправна точка следва да е авторитетът Ви и онова, което той Ви е подсказал. Едва след това е хубаво да се вслушате и във всички други насоки, които Хюман дизайн картата има да Ви даде. Вашите центрове, канали и портали също определят вида храна, която е най-добра за Вашия организъм. Метаболизмът Ви може да е бърз, ако приемате повече мазнини или въглехидрати – това се вижда от Вашия бодиграф. Някои от вас имат нужда от месо и млечни продукти, други пък нямат никаква потребност от тях и дори им вредят. Някои от вас ще преработват храната добре, само през светлата част от деня, докато други само през тъмната. Едни е добре да се хранят само с топли храни и напитки, други само със студени. Това са само една малка част от всички характеристики, определящи условията и начина при хранене и възприемане на света.

Вашето тяло е напълно уникално и като такова заслужава да се грижите с огромна любов и почитание към него. Давайте си всичко онова, от което имате нужда и няма да почувствате никаква липса или дефицит както в живота си, така и в тялото си. Всяко едно строго отношения към него било то с лишения или пренасилване водят до натрупване на стрес и напрежение в клетките Ви. Всичко това неминуемо след време дава своите резултати и неприятни последствия. Следвайки всичко онова, което тялото Ви истински жадува, Вие позволявате на себе си да разгърнете пълния си потенциал и възможности. 

Преоткрий себе си, разбери своя хюман дизайн